Leraar Loe Hoyer  
       
  Rijksgediplomeerd Leraar Martial Arts Loe Hoyer is de oprichter van Wushu Instituut Hoyer. In 1973 kwam hij in aanraking met de Oosterse vechtkunsten. Hij was directe leerling van de Dhr R. Offerbeek, die in der tijd hoofdleraar en de drijvende kracht was bij de NGGO-MBIE-PAEI, een traditionele kung fu stijl uit Zuid-China, die overgewaaid is naar Indonesië en Nederland.
In 1977 heeft hij onderricht gekregen van grootmeester Kwee Sun Chan, die hier in Nederland verschillende stijlen o.a het Nggo-Mbie-Paei, Shantung en het Liok Hap Tai Chi onderwees.
hoyerwushu
     
  hoyerwushu

In dit jaar opende Loe Hoyer zijn eerste school in de traditionele vechtkunst Nggo-Mbie-Paei.Na jaren van training en ontwikkeling kwam hij in de tweede helft van 80- tiger jaren in aanraking met gerenommeerde Wushu-leraren uit de Volks Republiek China die hem nog meer kennis aanreikten. De stap naar het moderne wushu was gezet.

In de periode van 1990 tot 2003 bezocht hij vele malen het Tianjin Tiyu Xue Yuan ( Tianjin Institute of Physical Education), waar hij onderwezen werd door grootmeester Yuan Xi, hoofdleraar van het Wushu Department en Mei Hang Qiang. Hier werd hij opgeleid in verschillende specialisaties waaronder Noord en Zuid Vuist, Taiji Yang en Chenstijl en het gebruik van verscheidene lange en kortewapens.

     
  Hij heeft veel pioniers werk verricht in het moderne wushu en opende in 1988 zijn eerste Wushu school die al grote kampioenen heeft voortgebracht. Vanaf 1991 tot en met 1997 maakte hij deel uit van het Nederlands Wushu team van de Nederlandse Wushu Federatie waar hij later de bondstrainer van werd tot het jaar 2000. De jaren 2003 tot 2005 is hij aangesteld geweest als bondstrainer Sanda bij de SWN, Stichting Wushu Nederland. Sanda is de chinese versie van het kickboksen waar hij als een van de eerste leraren in nederland in 1993 mee begon.
     
 
Mei Hang Giang (China) Kwee Sun Chan Richard Offerbeek Yuan Xi (china)
hoyerwushu hoyerwushu hoyerwushu hoyerwushu
     
  Design by Weblimburg Copyright © Wushu Instituut Hoyer. Alle rechten voorbehouden   Disclaimer